klubben Marseille dog fotbollstrojor

klubben Marseille dog fotbollströjor tyska har förnekat oegentligheter
Tysk fotboll har dras in i den ständigt ökande FIFA-korruptionskrisen efter att ha påstått att den tidigare Adidas verkställande direktören Robert Louis-Dreyfus satte upp en 10,3m schweizisk franc för att köpa röster och säkra rätten att leda 2006 VM.
Der Spiegel sa att pengarna sannolikt skulle ha använts för att säkra rösterna från fyra ledamöter i FIFA: s styrelse före den enormt kontroversiella omröstningen år 2000, där Tyskland triumferade med 12 röster till 11 över Sydafrika. Louis-Dreyfus, en tidigare majoritetsägare i den franska klubben Marseille, nya fotbollströjor som dog i 2009, hävdas ha lånat pengarna och lånat ut den till budgivningsnämnden.
Verkställande direktören sägs ha ringt in lånet ett och ett halvt år innan VM och Der Spiegel hävdar att pengarna returnerades till honom via FIFA.
Spiegel sa att både Franz Beckenbauer, som ledde budgivningskommittén och Wolfgang Niersbach, den nuvarande presidenten för den tyska fotbollsförbundet, liksom andra högt ställda fotbollsförare var medvetna om slush-fonden senast 2005. Varken Beckenbauer eller Niersbach, som kunde vara nästa UEFA-president, svarade på tidningens begäran om kommentarer.
Den tyska FA nya fotbollströjor har förnekat oegentligheter och sa att en betalning på 6,7 miljoner euro av organisationsutskottet för VM 2006 till FIFA inte var kopplad till tilldelningen av rätten att arrangera turneringen.
Innan berättelsen bröt, meddelade DFB på fredag ​​att den hade satt upp sin egen undersökning av betalningen. Den sade att dess förfrågan inte hade funnit några bevis på felaktigheter och tillade att det också undersökte om det har rätt att kräva tillbaka pengarna om det har visat sig att det inte använts för sitt angivna syfte.

Top